Una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.
În acest volum, 50 de femei reflectează asupra nuanţelor care le inspiră, precum și asupra a ceea ce înseamnă pentru ele și pentru cei din jurul lor să fii femeie în ziua de azi.
Traducere de Vali Florescu
Traducere din limba engleză de Ioana Filat Ilustrație copertă: Mihai Nadolu
Traducere din limba engleză și note de Ovidiu Anemțoaicei
Traducere din limba engleză de Ovidiu Țichindeleanu
Traducere din limba franceză:Ana Antonescu Ilustrația copertei: Mihai Nadolu
Alexandru Nathan Moisii debutează cu un volum de poezie queer care-și găsește cu greu locul în spațiul haotic al Bucureștiului urban. Cu un stil fresh, dar eclectic, Moisii reușește să surprindă diverse ipostaze ale iubirii vinovate, dar și a singurătății unui corporatist ca oricare altul.
Problema Românească - O analiză a rasismului românesc este un volum colectiv, pluridisciplinar de reflecție pe tema rasismului anti-Roma din România.
Sofia, Sof pentru cei apropiați, se imagina adesea ca un nor mic şi fără putere pe un cer însorit de siguranţa celorlalți copii.Pufos şi atrăgător doar pentru a atrage amuzamentul celorlalți. Atât. Nici cât să oprească arderea puternică a razelor, dar nici cât să aducă ploaie. Se îmbrăca şi se purta altfel decât celelalte fete, prinsă între lumi şi...