Informaţii

Cele mai cumpărate

Oferte speciale

Produse vizualizate

Herculine Barbin zisă Alexina B. Mărește

Herculine Barbin zisă Alexina B.

9786069276495

New product

Traducere din limba franceză:Ana Antonescu

Ilustrația copertei: Mihai Nadolu

More details

Produs indisponibil

30,00 lei

Informații produs

Data aparitiei 2018
Numar pagini 340
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-92764-9-5
Editura

Descriere

În această stranie istorie a „adevăratului sex”, memoriile Alexinei Barbin constituie un document. Nu este unic, dar este destul de rar. Este jurnalul sau, mai degrabă, sunt amintirile lăsate de unul dintre aceşti indivizi cărora medicina şi justiţia secolului al XIX-lea le cerea cu înverşunare să-şi recunoască adevărata identitate sexuală.

Crescută ca o tânără fată sărmană şi virtuoasă într-un mediu aproape exclusiv feminin şi profund religios, Herculine Barbin, numită în cercul ei Alexina, a fost în cele din urmă recunoscută ca fiind un „adevărat” băiat; obligat să-şi schimbe sexul în mod legal, după o procedură judiciară şi o modificare a stării sale civile, el nu s-a putut adapta noii sale identităţi şi a sfârşit prin a se sinucide.

Michel Foucault

 

Spre deosebire de hermafrodismul din trecut, intersexualitatea de azi depinde explicit de putere, ca și de știință; sau altfel spus: natura își dezvăluie natura politică. De mai bine de douăzeci de ani, mișcarea intersexuală și, odată cu ea, câmpul de cercetări care s-a dezvoltat în sânul studiilor de gen pun astfel problema epistemologică a construirii sexului ca operațiune politică: puterea de a categoriza este o putere asupra trupurilor.

Eric Fassin

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Herculine Barbin zisă Alexina B.

Herculine Barbin zisă Alexina B.

Traducere din limba franceză:Ana Antonescu

Ilustrația copertei: Mihai Nadolu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: