Informaţii

Cele mai cumpărate

Oferte speciale

Produse vizualizate

Preț redus! Împărtășirea lumii Mărește

Împărtășirea lumii

9786069404713

New product

Una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.

More details

20,00 lei

-5,00 lei

Înainte 25,00 lei

Informații produs

Data aparitiei 2015
Numar pagini 144
Format 13x20 cm, copertă cu clape
ISBN 978-606-94047-1-3
Editura

Descriere

Una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.

„Pentru a-l întâlni pe celălalt, pentru a avea un schimb cu cine locuiește într-o lume diferită de a noastră, trebuie să ne întoarcem la identitatea noastră globală în loc să ne limităm la o construcție culturală care dorește să ne surmonteze ființa vie și sensibilă. Celălalt ne obligă și să ne asumăm negativul, adică să ne dăm limite pentru a-l lăsa pe celălalt să fie în calitate de celălalt. Iar celălalt ne deschide posibilitatea unei alte epoci pentru devenirea noastră subiectivă și pentru cultura noastră. Celălalt ne introduce unei alte logici, în care sunt luate în considerare și cultivate și valorile relaționale, în special de coexistență în diferență, nu doar valorile controlului și ale competenței, cu a lor extindere-expansiune, care sunt în mod necesar acompaniate de competiții, conflictuale și războinice, între semeni. Și este necesar să ne reamintim că celălalt, în tradiția noastră, este mai întâi femeia, începând cu femeia din mamă.”

Luce Irigaray

„Pentru Irigaray, sarcina umanităţii este de a construi o «locuinţă»comună (o «sălăşluire» comună), pornind de la dorinţa reciprocă a bărbatului şi a femeii, prin cultivarea energiei celor doi, ajungând până la constituirea de lumi comune cu un celălalt sau ceilalţi ce aparţin unor lumi diferite cu valori diferite.”

Ovidiu Anemțoaicei

Traducere din limba franceză: Ovidiu Anemțoaicei

Prefaţă pentru ediția în limba română: Luce Irigaray

Postfaţă: Ovidiu Anemţoaicei

Ilustrația copertei: Mihai Nadolu

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Împărtășirea lumii

Împărtășirea lumii

Una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: