Informaţii

Cele mai cumpărate

Despre noi

Editura și librăria Hecate

Hecate este și o editură și o librărie, ambele găzduite sub același acoperiș, într-o casă veche de pe strada Olari, la numărul 8, în București. Suntem vecini de curte și de multe proiecte cu Care Cafe, pe care vă încurajăm să îl vizitați.

intrare hecate

Librăria este deschisă în fiecare zi între 14 și 22.

De ce Hecate? (Multe persoane ne întreabă asta.) 

Zeița Hecate juca, printre altele, rolul unei călăuze pentru călătorii aflați la răscruce - îi ajuta să aleagă o anume cale dintre cele trei posibile (înapoi sau una dintre cele două drumuri înainte). De la ea am împrumutat și dezvoltat rolul nostru principal: editura Hecate este un popas pentru cei aflați la răscruce, un loc în care micile comunități se pot reuni și recunoaște în ciuda contextelor diferite, în care lumile se unesc și coexistă, un popas format din spații mici de întâlnire în care vocile diferite se pot auzi la fel de tare și la fel de clar. Mai apoi, noul început, noul drum, poate fi urmat în compania celorlalți, comunități necunoscute sau neînțelese până atunci.

De-a lungul istoriei (vestice, ar trebui să precizăm), Hecate a devenit simbolul negativizat al femininului și al potențialului său transformator: Hecate era, în perioada medievală și după, vrăjitoarea, femeia ce trebuia stăpânită, redusă la tăcere, anihilată.  De aceea, folosim numele de Hecate ca o modalitate de a recupera și repozitiva femininul, în diversitatea și multiplicitatea experiențelor și manifestărilor sale.

Echipa

În librărie: Ionuț și Cristina
Comunicare, PR, feisbuc, de toate: Diana
Editură, prin librărie și de jur împrejur, ca niște cloști: Ovidiu și Claudia
și multe alte persoane (Răzvan, Ana Maria, Ana, Laura, Alecs, Petra + ).